Forside

Bellis's venner

Landingsplads

Historie

Sponsorer

Galleri

Links

Deutsch
 

KOM TIL KLITMØLLER...

Sådan starter omkvædet til en lokal sang, men prøv det - Kom til Klitmøller! (en del af Nationalparken i Thy,) og oplev det barske klima, når stormen raser og bølgerne ruller ind mod kysten og truer med at opsluge klitterne, det er vejret som surferne elsker det.

Klitmøller kaldes også Cold Hawaii blandt surferne på grund af de fantastiske vind- og kystforhold, der er for denne sport, netop på dette sted.

Men vejret skifter tit på disse kanter, og det kan snart vise sig fra sin bedste side, når solen skinner, og det er næsten vindstille, så de små joller kan sejle ud fra kysten og fange fisken, der står bare et stenkast fra land, eller man kan fiske fra stranden med sin fiskestang, eller bade fra den dejlige sandstrand.Man kan jo også benytte besøget eller ferien til at besøge "Bellis" - en af de sidste kystbåde der fiskede fra stranden her inden Hanstholm Havn åbnede i 1967.

"Bellis" er nu restaureret og bevaret for eftertiden.

Båden er placeret på stranden ved Ørhage, hvor alle er velkomne til at gå ombord og se hvilke instrumenter der var til rådighed til f.eks. navigation - hvilke fiskeredskaber man brugte og hvilken komfort besætningen havde til rådighed inden den nye teknik og EDB holdt sit indtog på de moderne fiskekuttere.


© Bellis - Ørhagevej, Klitmøller 7700 Thisted